Que us oferim?

 

Des de l’Associació Aula de Natura Cortariu-Cadí organitzem activitats per a grups per acostar-nos a la natura.

 

Adaptem les activitats depenent del tipus de grup, de l’edat i del nombre de persones que el formin.

Creiem que aquesta adaptació és la millor opció per garantir una educació eficaç dels valors i coneixements que volem transmetre.

 

Escoles
AMPAS
Entitats de lleure
Estades esportives
Families i amics
Celebracions
Educació Social
Formacions

Activitats de l'Associació Aula de Natura Cortariu-Cadí

ACTIVITATS A LA CASA
Activitats que es realitzen a la casa o al seu voltant proper realitzades per personal de la casa o professionals externs que es desplacen a la casa per fer les activitats
ACTIVITATS FORA LA CASA
Activitats que per la infraestructura o el material necessari no es poden realitzar a la casa, per fer aquestes activitats caldrà o bé fer-les abans de arribar a la casa, a l'últim dia després de deixar la casa o fer un desplaçament amb vehicle durant l'estada a la casa
COLÒNIES
Colònies de 3 dies, de 5 dies, colònies temàtiques, colònies d'estudi o de lleure, colònies personalitzades, colònies en família, colònies tecnològiques... Amb monitors per activitats o monitors 24 hores
EIXOS D'ANIMACIÓ
Estades ambientades en uns eixos d'animació que faran introduir als més menuts en móns màgics, on resoldran problemes i ajudaran els seus protagonistes a aconseguir el que necessiten amb activitats específiques per casa eix

Les activitats també estan categoritzades segons si són de natura, d'aventura, són tallers o jocs de nit

NATURA
AVENTURA
TALLERS
JOCS DE NIT

Descripció de les activitats a la casa

Aventura

Cursa d'orientació
Brúixoles, GPS, mapes, fites… Aquest són alguns dels materials que veurem i aprendrem a utilitzar en aquesta activitat. Ens endinsarem a la natura i buscarem fites amagades guiant-nos pels aparells clàssics d’orientació. També experimentarem els canvis que ha introduït la tecnologia en aquest camp compararem les millores i deficiències de cada mètode.
Gimncama d'aventura
Per equips ens mourem pels voltants de la casa realitzant una sèrie de reptes d’aventura que posaran a prova la nostra habilitat física i mental per donar la màxima puntuació a l’equip. Cadascú podrà destacar en allò que se li dona més bé i descobrir les seves capacitats. Tir amb arc, rocòdrom, cursa d’obstacles, equilibris...
Excursions de muntanya
Les excursions de muntanya permeten observar una flora i fauna específica que només es troba a altes alçades. Per arribar-hi es realitzen excursions d’ascensió que poden ser adaptades als diferents nivells d’edat. Tothom té accés a l’alta muntanya, tant sols s’ha de saber escollir el camí. Amb aquesta activitat aprendrem tot el que cal saber sobre aquest emocionant món. Material, recorregut, orientació, el clima, la beguda i aliments, la seguretat, nocions de supervivència…
Rocòdrom i Tir amb arc
Els alumnes aprendran el material que s’utilitza, com s’ha d’utilitzar i quines son les normes de seguretat per practicar l'escalada. Fent tir amb arc aprendrem una activitat mil·lenària i que encara es practica arreu del món. Existeixen molts models d’arcs, des dels més clàssics de fusta fins als més avançats amb politges.
Sortides en bicicleta *16€
Farem una excursió en bicicleta i anirem fent parades per observar i conèixer les curiositats de la natura. Anirem en grup i durant les parades explicarem les coses més importants del recorregut. Amb aquests activitat gaudirem d’un dia a la natura tot fent esport.
Sortides en bicicleta elèctrica *30
Farem una excursió en bicicleta elèctrica i anirem fent parades per observar i conèixer les curiositats de la natura. Anirem en grup i durant les parades explicarem les coses més importants del recorregut. Amb aquests activitat gaudirem d’un dia a la natura tot fent esport.

Natura

Energies renovables
Amb aquesta activitat coneixerem tot el que cal saber de les energies renovables. A partir d’experiments coneixerem la força del Sol, la del vent, la de l’aigua i l’escalfor de La Terra. Farem experiments amb molins de vent, plaques solars i forns solars. Els més petits sentiran curiositat per aquest món i voldran tocar, provar i conèixer com es pot aprofitar al màxim l’ús d’aquestes energies.
Descoberta d'animals seguint el seu rastre
Coneixem tots els animals que viuen a les nostres muntanyes? Els hem vist mai? Els animals s’espanten dels humans per això per saber si viuen a les nostres muntanyes no cal que els veiem. En tenim prou en trobar els rastres que deixen: plomes, excrements, petjades, pèl, rascades, pinyes rossegades... fins i tot podem fer-los hi fotos amb unes càmeres especials per veure’ls de veritat.
El temps atmosfèric
Amb aquesta activitat aprendrem les curiositats del clima. Perquè plou? Perquè hi ha les estacions? A tot el món el clima i les estacions són iguals? Quin afecte té la Lluna? I les muntanyes? Perquè fa vent? Aquestes i moltes preguntes més són les que ens respondrem tot fent experiments. Veurem i entendrem perquè passen aquests fenòmens.
Els rius i el relleu
Amb aquesta activitat coneixerem més a fons els rius i el relleu. Ens respondrem moltes preguntes sobre les muntanyes, les valls, els llacs, els torrents, els meandres, els deltes… Veurem mapes, fotos i vídeos per aprendre com el relleu i la geologia influencien en el recorregut dels rius i farem un experiment per veure de primera mà el que hem après.
Excursions naturalistes en espais protegits
Visitarem els espais naturals protegits de Catalunya per conèixer la seva importància. Farem una passejada i observarem la flora, la fauna i la geologia d’aquests espais. Amb aquesta activitat es transmetrà l’estima cap a aquests espais naturals per garantir la seva protecció i conservació.
Estudi de la bassa d'amfibis
Al costat de la casa hi ha una bassa d’amfibis recentment rehabilitada. En aquest espai considerat zona de reproducció d’amfibis veurem gran part de la biodiversitat dels ecosistemes dels habitats de les basses temporals. Libèl·lules, granotes, gripaus, larves d’insectes, capgrossos, i altres animalons seran vistos per nosaltres a ull nu i amb lupa per no perdre’ns cap detall. També aprendrem les plantes que donen refugi a tots aquests animals, joncs, canyís, balca... Tot un món!
Gimncama de natura
Els animals viuen en diferents habitats . Sabem on podem trobar cada animal? Amb un joc divertit on buscarem animals aprendrem on viuen, on és més fàcil trobar-los i al mateix temps posarem a prova el nostre coneixement sobre què mengen, si fan caus, nius, o s’amaguen entre les plantes. Tot el joc estarà estructurat en forma de gimncama on per equips s’haurà d’aconseguir la millor puntuació.
Anellament científic d'ocells *10€
Amb aquesta activitats vindrà un anellador d’ocells expert i col·locarem xarxes per fer el treball científic per l’estudi de les aus. Ens ensenyarà tot el que es pot aprendre d’aquest món i veurem els ocells de ven aprop. Mai havíem tingut la oportunitat de tenir la natura a les mans i amb aquesta activitat podrem veure els ocells de ven aprop, podrem fotografiar-los i estudiar-los per contribuir al treball científic que fan els experts.
Ocells: Reclams, caixes niu i menjadores *3€
Amb aquesta activitat coneixerem els ocells de la zona. Quins sorolls fan, de què s’alimenten i on viuen. Per posar-los-hi les coses més fàcils els hi construirem casetes i també menjadores i ens en emportarem una a l’escola.

Tallers

Plantes aromàtiques
Amb aquest taller aprendrem, recollirem i treballarem amb les herbes aromàtiques del nostre entorn. Aprendrem perquè es poden utilitzar cada planta i quines són les seves propietats. Aprofitant aquestes propietats farem ungüents, ambientadors, colònies, infusions… i ens ho emportarem a casa.
Elaboració de pa, galetes o altres
Amb aquest taller coneixerem els ingredients necessaris per la elaboració de la massa de l’aliment a elaborar. Pa, galetes, panellets, coca, i altres dolços són aliments que en tots els llocs s’han elaborat des de sempre pel seu alt valor calòric, cada lloc amb les seves característiques significatives. Quines són les vostres? Voleu inventar-vos un dolç? El típic de vosaltres mateixos. Nyam!
Fem el nostre paper
Curs nou, llibretes noves. Com es fa el paper? D’on surt? El paper que utilitzem és reciclat del que llencem a les escombraries? Algun sí, altres no. Amb aquest taller aprendrem a reciclar el paper de diaris per fer cartolines. Per fer-les farem pasta de paper, ho estirarem, ho decorarem, ho premsarem i ho deixarem a assecar. Tot el procés per obtenir unes cartolines molt personals fetes amb paper reciclat.
Aeromodelisme i drons *25€
Al costat de la casa hi ha grans extensions de terreny on fer-hi activitats. Una de les activitats més antigues i que sempre ha despertat l’interès de l’esser humà és el poder volar. Aquests camps són el millor lloc per fer-hi volar estels, avions i altres naus. Però... Sabem perquè volen els avions? Sabriem pilotar un avió? I un helicòpter? Els drons són una joguina? Amb aquest taller coneixerem el món de l’aeromodelisme i la seva evolució cap als drons, fins i tot podrem practicar amb un dron de 4 hèlices i emportar-nos-el a casa! Perquè no hi ha res millor per aprendre que la pràctica.

ACTIVITATS DE NIT

 

 

Jocs de nit
Estudi de la nit
Vivac i viure al bosc
DISCOFESTA

Descripció de les activitats fora la casa

 

AVENTURA

 

Espeleologia
Hípica *18€
Els alumnes aprendran el material que s’utilitza, com s’ha d’utilitzar i quines son les normes de seguretat per practicar l'escalada. Fent tir amb arc aprendrem una activitat mil·lenària i que encara es practica arreu del món. Existeixen molts models d’arcs, des dels més clàssics de fusta fins als més avançats amb politges.
Piragüisme *20€
Les excursions de muntanya permeten observar una flora i fauna específica que només es troba a altes alçades. Per arribar-hi es realitzen excursions d’ascensió que poden ser adaptades als diferents nivells d’edat. Tothom té accés a l’alta muntanya, tant sols s’ha de saber escollir el camí. Amb aquesta activitat aprendrem tot el que cal saber sobre aquest emocionant món. Material, recorregut, orientació, el clima, la beguda i aliments, la seguretat, nocions de supervivència…
Ràfting *30€
Per equips ens mourem pels voltants de la casa realitzant una sèrie de reptes d’aventura que posaran a prova la nostra habilitat física i mental per donar la màxima puntuació a l’equip. Cadascú podrà destacar en allò que se li dona més bé i descobrir les seves capacitats. Tir amb arc, rocòdrom, cursa d’obstacles, equilibris...
Ràfting + Piragüisme *41€
Farem una excursió en bicicleta i anirem fent parades per observar i conèixer les curiositats de la natura. Anirem en grup i durant les parades explicarem les coses més importants del recorregut. Amb aquests activitat gaudirem d’un dia a la natura tot fent esport.
Patinatge sobre gel *8€

El tipus d'estada que vulgueu

DRET A CUINA
Mitja casa o tota la casa sencera per vosaltres amb dret a cuina, perquè pugueu cuinar el què i quan vulgueu. Veniu a gaudir de l'entorn tranquil i sense veïns.
ESTADES AMB ÀPATS INCLOSOS
Pensió completa, mitja pensió, dormir i esmorzar, àpats puntuals, servei de pic-nic per excursions, servei de càtering tipus arròs, barbacoa... ens adaptem a les vostres necessitats
Altres usos
Estades com acampades, àpats per grups, servei de begudes i petits tocs, visita al museu, activitats de natura i lleure...

CONTACTA AMB NOSALTRES

 

Adreça:

Cal Caló,
Cortariu, Pi, Bellver de Cerdanya. 25721. Lleida

 

Telèfons:

Mòbil:  636 19 51 13
baixa
 

Correu electrònic:

aulanatura@aulanatura.org