La seu de l'Associació Aula de Natura Cortariu-Cadí és al Mas de muntanya Cal Caló-Colònies Cadí, als Pirineus catalans, a la comarca de la Cerdanya.

Es troba a una alçada de 1.250 metres, entre la plana i la muntanya, al bell mig de l’assolellada terrassa fluvial del llogaret de Cortariu, a l’esquerra del riu Segre.

L’antic llogarret de Cortariu, situat per sobre del poble de Pi en un altiplà que domina tota la comarca, va arribar a tenir quatre cases. Actualment només en queda una d’empeus, és el nostre mas que fà tres dècades varem començar a reformar i adaptar per la funció que té actualment, estades de natura, casa de colònies, aula de natura i centre d'integració.

Cortariu representa un barri del pintoresc poblet de Pi, a 1.5 km, situat a l’entrada de la vall del mateix nom i que s’enfila fins la serralada del Cadí. El poble de Pi, pertany a Bellver de Cerdanya, a 4 km de la nostra casa, i considerat la capital de la Batllia a la Baixa Cerdanya.


És una situació privilegiada, rodejada de camps i pastures, que domina bona part de la Cerdanya i es troba a menys de 200 metres dels boscos del Parc Natural de Cadí-Moixeró.

Cal Caló, Cortariu, Pi, 

25721, Bellver de Cerdanya.  Lleida.

 

Coordenades de la casa: 42º20´43.35´´N-1º45´16.4´´E

A 10 minuts de Bellver de Cerdanya, passant pel poblet de Pi.


S'hi arriba pel Túnel del Cadí, la Collada de Tosses, pel Coll de Nargó, pel Coll del Cantó, des d'Andorra o des de França per Puigcerdà.

– Carretera C-17 i N-152, Vic- Ripoll-Ribes-Collada de Tosses- La Molina-Alp-Bellver de Cerdanya.

– Carretera E-9, Eix del Llobregat, Sabadell-Terrassa-Manresa-Berga-Túnel del Cadí-Bellver de Cerdanya.

– Carretera de Perpinyà N-116, fins a Puigcerdà, després N-260, fins a Bellver de Cerdanya.

– Carretera C-14, Ponts-Oliana-Coll de Nargó-La Seu d’Urgell, després N-260 fins a Bellver de Cerdanya.

– Carretera N-260, de la Seu d’Urgell-Puigcerdà. Trencar a Bellver de Cerdanya.


ELS AUTOCARS no arriben fins a la casa. NO PODEN PASSAR pels carrers estrets de Pi. S’han de DEIXAR A L’ENTRADA DEL POBLE de PI (en una petita rotonda). La casa està a 15 minuts caminant. LES MOTXIL.LES LES PORTEM AMB UNA CAMIONETA.


Accés amb transport públic

  • Teniu autocars de línia (Alsina Graells) des de Barcelona i Lleida que paren a Bellver de Cerdanya, però si sou un grup nombrós, cal avisar i us poden acostar fins a Pi per un mòdic suplement.
  • El tren de la RENFE arriba a Puigcerdà des de Barcelona, i des de la vila (Puigcerdà) podeu prendre l’autocar que va fins a Lleida parant a Bellver, es el mateix del punt anterior i val la pena avisar per que us acostin fins a Pi.
  • El tren de la SNCF arriba fins a la Torre del Querol (Tour de Querol)
  • El tren groc (SNCF) puja des de Vilafranca de Conflent fins a la Guingueta (Bourg Madame).

Video Recorregut des de Bellver de Cerdanya