L'Associació Aula de Natura Cortariu-Cadí es constitueix l'any 1992 com una entitat sense ànim de lucre.

Té la finalitat d'intervenció socioambiental, per aconseguir la conservació del medi ambient, mitjançant un desenvolupament sostenible, i el canvi social que l'ha de permetre.

Per tal d'afavorir els nostres fins disposem d'un espai, el Mas de Muntanya CAL CALÓ, on hi desenvolupem diferents projectes:
Estades a COLÒNIES CADÍ
Activitats d'Educació Ambiental i Oci
Inserció Mediambiental i Turístic

QUÈ ÉS EL MAS DE MUNTANYA CAL CALÓ? 

ÉS LA SEU DE L'ASSOCIACIÓ AULA DE NATURA CORTARIU-CADÍ

AL MAS DE MUNTANYA CAL CALÓ HI HA LA CASA DE COLÒNIES CADÍ I ALTRES INSTAL·LACIONS QUE PERMETEN DESENVOLUPAR-HI TOTES LES ACTIVITATS I PROJECTES DE L'ASSOCIACIÓ

50 PLACES - ÀPATS - DRET A CUINA - ACTIVITATS - FORMACIONS...

A LA CERDANYA, a tocar del Parc Natural del Cadí-Moixeró 

La casa colònies Colònies Cadí és l’alberg del Mas de Muntanya Cal Caló de Cortariu.

Un espai pensat per acollir persones que volen fer estada d’un o més dies en aquest indret privilegiat.

Amb una capacitat de 50 places, repartides en 4 habitacions, dos blocs de lavabos i dutxes i dues sales-taller i dos menjadors.
A la casa de colònies s’hi pot
MENJAR, DORMIR, REBRE INFORMACIÓ D EL'ENTORN O FER ACTIVITATS APROFITANT ELS RECURSOS DE CAL CALÓ I EL SEU ENTORN
 

LLOC D'INTEGRACIÓ ENTRE LA NATURA I L'HOME

Amb educació ambiental passiva i/o activa 

CAL CALÓ - COLÒNIES CADÍ es pot utilitzar com a base per:

Coneixer la Cerdanya, el Parc natural del Cadí-Moixeró, fer excursions, collir bolets, descansar, fer reunions, formar-se... o desenvolupar qualsevol activitat en un ambient sa i tranquil.
 

ESPAI IDEAL PER:

ESCOLES
Estades d'ensenyament fora de l'aula i en el lleure
AMPAS
Colònies de convivència a principi de curs, setmana blanca, viatge final de curs...
ENTITATS DE LLEURE
Amb pensió completa, amb dret a casa amb cuina, amb activitats... com vosaltres volgueu
ESTADES ESPORTIVES
Estades de pretemporada a 1300m, estades de cohesió de grup, estades de celebració i lleure
FAMILIES I AMICS
Estades de retrobament entre amics, sortides a muntanya, activitats de natura i lleure familiars...
CELEBRACIONS
Celebracions en un entorn natural d'aniversaris, bateigs, casaments...
EDUCACIÓ SOCIAL
Estades d'orientació sociolaboral relacionada amb el territori i el medi ambient
FORMACIONS
Formacions per estudiants i formacions per formadors en temes mediambientals, socials, culturals i recursos didàctics per la Cerdanya

HISTÒRIA

 

Des de l’any 1982 en que canvià de propietaris, la casa de Cal Caló de Cortariu ha funcionat ininterrompudament com a equipament de suport a l’educació ambiental; primer sencillament com a casa de colònies, amb el nom de Colònies Cadí, i després com aula de natura estructurada dins la mateixa casa de colònies.

L’any 1991 es fundà l’Associació Aula de Natura Cortariu-Cadí (inscrita al Cens d’Entitats del Departament de Medi Ambient), amb seu al citat mas, que ha rebut, al llarg dels anys, diferents ajuts del Departament de Medi Ambient per tal de potenciar la tasca d’educació ambiental.

L’any 1997, l’instal.lació rep l’autorització del Consell Comarcal de la Cerdanya per a funcionar amb 50 places d’acord amb el reglament d’instal·lacions destinada a activitats amb infants i joves d’acord amb la llei 38/1991, de 30 de desembre; i el Decret 276/1994, de 14 d’octubre; posteriorment li es assignat el número 389 del registre general d’instal·lacions per a infants i joves de la Secretaria General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

Duran l’any 2000 l’infraestructura de l’equipament es veu millorada gràcies a l’instal.lació, per part de SEBA (sistemes elèctrics bàsics autònoms), d’un sistema fotovoltaic autònom de generació d’electricitat, i de la pavimentació del camí d’accés per part del Consell Comarcal de la Cerdanya.

Formació i educació mediambiental

L’Associació Aula de Natura Cortariu-Cadí es una entitat d’educació ambiental, i per tant qualsevol activitat que desenvolupeu a CAL CALÓ tindrà una component ambiental, però si voleu aprofundir mes, us podem ajudar amb xerrades, guies acompanyadors, tallers, o activitats especifiques pensades per al sistema educatiu.

QUINA CARA FEM?

Hola a tots!

Soc en Nil Sicart Moragas, el fill d'en Xavier Sicart. Ell va començar aquesta aventura, juntament amb el meu tiet en Marcel Sicart ja fa molts anys. Jo des de ven petit que pujo a la Cerdanya a Cal Caló, a donar un cop de mà a la casa. He vist com de mica en mica anava arreglant-se i s'anava convertint amb la casa que és a dia d'avui.

He viscut tota la vida a Girona tot i que he estat fora algunes temporades estudiant. Ara, després d'haver acabat la carrera de Geografia he començat a agafar el relleu de Cal Caló i de la casa de colònies Colònies Cadí per gestionar els grups i les activitats. Espero que les vostres estades a la Cerdanya siguin unes molt bones estades.

Com anem?

Em presento, soc en Xavier Sicart , membre de l’associació Aula de Natura i gestor de la casa de colònies Cadí juntament amb altres persones que, com jo, col·laboren desinteressadament.

Fa 50 anys vaig descobrir la Cerdanya i en vaig quedar enganxat i des d’aleshores no he deixat de difondre les seves virtuts però també de ser crític amb algú dels seus defectes, i sempre més hi he estat vinculat. També he estat vinculat amb l’educació en el lleure, l’estudi de la natura, l’esport, el medi ambient , l’art, la cultura, l’educació social,…. I sovint he pogut fer confluir alguns d’aquests vincles en aquest indret de la Cerdanya, el centre de muntanya de Cortariu i la casa de colònies.

 

A la casa també hi ha “altres” animals, el gos “Kaló” ,1 gata, la “Mixi-mixi”, a més d’animals que ens visiten de tant en tant, com una guilla coixa, cabirols, senglars, rates cellardes … i ocells com pinçàs, caderneres, merles, mallerengues,… i alguns que fins hi tot fan nius a la casa, com les cotxes fumades…..i no cal oblidar els petits insectes.

 

Així doncs, si voleu conèixer coses de la casa o del seu entorn, o teniu dubtes, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres al 636195113 o a hola@cortariucadi.org i us respondrem.